by Karola Kocięda

środa, 21 stycznia 2015

Kto chce zjesc dwa batony proteinowe zamiast jednego Questa? :)




Poprosiliście mnie ostatnio o przepis na baton proteinowy. Podaje zatem dziś mój ulubiony, z masłem orzechowym:) Jeżeli chcecie, by baton miał więcej białka, po prostu dodajcie więcej odżywki. Ja głównie starałam się zmniejszyć ilość tłuszczy. Udało mi się osiągnąć makro, stanowiące dokładnie połowę makro jednych z najlepszych rynkowych batonów KLIK. Jeżeli jesteście na masie, chcecie więcej węgli, a mniej tłuszczy, zastąpcie masło orzechowe (nasze spoiwo)  zblendowanymi suszonymi owocami typu daktyle, żurawina. Tylko pamiętajcie o występujących w nich cukrach i uważajcie na ich ilości. Natomiast syrop 0 kcal można zastąpić miodem, syropem klonowym lub z agawy, bądź słodzikiem w płynie. Jednak jak macie możliwość zachęcam do kupienia tej serii syropów Slim 0 kcal, ratuje życie na redukcji, a smaki są bardzo  "naturalne". Poniżej etykieta z wersji Tiramisu:





Polecam batony przechowywać w lodówce, w folii lub na papierze do pieczenia. 
Smacznego!!




















  




39 komentarzy:

  1. Coś dla mnie bo nie trzeba piec:-) a czym można zastąpić płatki owsiane bo nie jem ich:-\

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ze względu na gluten? jak tak, to są bezglutenowe. Może spróbój z płatkami jaglanymi. Ja jutro spróbuje zrobić taką wersje.

      Usuń
    2. Jadlam je na śniadanie i brzuch mnie po nich bolał to je odstawilam:-\ ale zrobiłam z nimi i juz jem:-) są przepyszne, dziękuję Ci za ten przepis:-)

      Usuń
    3. Bardzo sie cieszę, że Tobie smakuje:) ja muszę jutro dorobić nowe:) może zrób sobie badania na gluten:(

      Usuń
    4. A gdzie takie badania można zrobić??

      Usuń
    5. Czy moglabys mi powiedzieć jakich warzyw unikać na redukcji ? Wogóle już mi żadne nie smakują:-\

      Usuń
    6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    7. Ja na redukcji nie jem tych warzyw, które zawierają dużo cukru, typu marchew, burak. Też trzeba uważać na straczkowe.

      Usuń
  2. a mnie akurat skończyła się odżywka chlip chlip. Jak kupie nową na pewno skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też nie lubię jak się kończy;( odżywka w sumie stanowi tu główny sens i element :)

      Usuń
    2. Czy mogłabyś podać jakiej odżywki używasz?

      Usuń
    3. Jasne, bardzo mi zależy na bardzo dobrej jakości białka, używam włoskiego hydroizolatu, Hydro 4+ wszystkie smaki mega

      Usuń
  3. Chyba się w końcu skuszę na któryś z Twoich przepisów :) A tak przy okazji Karolina, podrzucam pomysł na video w Twoim wykonaniu ;-) https://www.youtube.com/watch?v=ca6gxouAFeM

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Daj znać jak coś wypróbujesz:D A z tym video... mega, tylko ja bym umarła z zimna i pewnie połamała wszystkie kończyny przy okazji ;P Zrobię swoją wersję na tropikach;)

      Usuń
  4. płatki owsiane można zastąpić np jaglanymi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, jutro spróbuję dla pewności zrobić taką wersję:)

      Usuń
    2. i jak wyszła wersja z jaglanymi? ;)

      Usuń
    3. Tez smaczna:) polecam:)

      Usuń
    4. I płatki żytnie tez sie nadają;)

      Usuń
  5. Mam sloiczek masla czekoladowego z WF, zastapie nim syrop, moze nie bedzie sie gryzlo za bardzo z reszta skladnikow :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może lepiej spróbuj wpierw zrobić masę z waldenem z mniejszej ilości i zobacz czy Ci smakuje:) i oczywiscie daj znać:)

      Usuń
  6. zrobiłam batony, wyszły super, tylko nie dodałam syrpou bo nie miałam. gdzie kupujesz swój, jakiej to firmy i ile kosztuje?
    Iza

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kupuję w Tk maxx ale są też na guiltfree.pl

      Usuń
  7. Ojej, ale to bosko wygląda :o chciałabym mieć takie umiejętności kulinarne jak i talent to zdobienia :D
    A batony wypróbuję bo brzmi rewelacyjnie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakiej stewii używasz i gdzie kupujesz? :) Ciężko znaleźć w sklepach coś sensownego, albo po prostu źle szukam :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://www.fitness-food.pl/57-stewia-sklep-cena tutaj znajdziesz tylko dobrej jakości produkty

      Usuń
  9. Ok jako, że to miedzy innymi ja prosiłem o przepis na batony, kategorycznie żądam kolejnego przepisu tym razem bez bialka w proszku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. challange accepted:D.. o rany i nie z warzyw miało być

      Usuń
    2. Mogą być strączkowe, orzechowe, nawet kurczaka możesz wrzucić 😉

      Usuń
    3. Aa to super, to mam przepis na batoniki z ciecierzycy:) robiłam je w zeszłym roku, chyba nawet wrzuciłam zdjecie na insta:)

      Usuń
  10. Smakowo pycha, szkoda tylko, że takie klejące ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, to prawda;) dlatego proponuje ten papierek do trzymania.. ale powiem Ci, ze na trzeci dzień są bardzo twarde i już się nie kleją..tak bardzo

      Usuń
  11. Szał! Najchętniej robiłabym w tej chwili! A co tam, że klejące? To się da opanować, ale te składniki... hm, wszystko co lubię :) No lepsze to od kupowanych gotowców, prawda, zdrowsze?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi to nie przeszkadza, mozna nawet jesc łyżeczka jak sa jeszcze miękkie :D ale po dniu w lodowce robią sie sztywne no i papierek nas zabezpiecza przed ubrudzniem:)

      Usuń
  12. czy te batony jesz zamiast ktoregos posiłku?czy jako dodatek?

    OdpowiedzUsuń
  13. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  14. Kot tak by chyba spróbował, ale nie czuje mięsa :P A jeśli chodzi o batony, to mi się bardzo przepis podoba, może w weekend uda mi się je zrobić, zobaczymy jak będzie z czasem.

    OdpowiedzUsuń