Poprosiliście mnie ostatnio o przepis na baton proteinowy. Podaje zatem dziś mój ulubiony, z masłem orzechowym:) Jeżeli chcecie, by baton miał więcej białka, po prostu dodajcie więcej odżywki. Ja głównie starałam się zmniejszyć ilość tłuszczy. Udało mi się osiągnąć makro, stanowiące dokładnie połowę makro jednych z najlepszych rynkowych batonów KLIK. Jeżeli jesteście na masie, chcecie więcej węgli, a mniej tłuszczy, zastąpcie masło orzechowe (nasze spoiwo) zblendowanymi suszonymi owocami typu daktyle, żurawina. Tylko pamiętajcie o występujących w nich cukrach i uważajcie na ich ilości. Natomiast syrop 0 kcal można zastąpić miodem, syropem klonowym lub z agawy, bądź słodzikiem w płynie. Jednak jak macie możliwość zachęcam do kupienia tej serii syropów Slim 0 kcal, ratuje życie na redukcji, a smaki są bardzo "naturalne". Poniżej etykieta z wersji Tiramisu:
Polecam batony przechowywać w lodówce, w folii lub na papierze do pieczenia.
Smacznego!!
Coś dla mnie bo nie trzeba piec:-) a czym można zastąpić płatki owsiane bo nie jem ich:-\
OdpowiedzUsuńZe względu na gluten? jak tak, to są bezglutenowe. Może spróbój z płatkami jaglanymi. Ja jutro spróbuje zrobić taką wersje.
UsuńJadlam je na śniadanie i brzuch mnie po nich bolał to je odstawilam:-\ ale zrobiłam z nimi i juz jem:-) są przepyszne, dziękuję Ci za ten przepis:-)
UsuńBardzo sie cieszę, że Tobie smakuje:) ja muszę jutro dorobić nowe:) może zrób sobie badania na gluten:(
UsuńA gdzie takie badania można zrobić??
UsuńCzy moglabys mi powiedzieć jakich warzyw unikać na redukcji ? Wogóle już mi żadne nie smakują:-\
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńJa na redukcji nie jem tych warzyw, które zawierają dużo cukru, typu marchew, burak. Też trzeba uważać na straczkowe.
Usuńa mnie akurat skończyła się odżywka chlip chlip. Jak kupie nową na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńJa też nie lubię jak się kończy;( odżywka w sumie stanowi tu główny sens i element :)
UsuńCzy mogłabyś podać jakiej odżywki używasz?
UsuńJasne, bardzo mi zależy na bardzo dobrej jakości białka, używam włoskiego hydroizolatu, Hydro 4+ wszystkie smaki mega
UsuńChyba się w końcu skuszę na któryś z Twoich przepisów :) A tak przy okazji Karolina, podrzucam pomysł na video w Twoim wykonaniu ;-) https://www.youtube.com/watch?v=ca6gxouAFeM
OdpowiedzUsuńDaj znać jak coś wypróbujesz:D A z tym video... mega, tylko ja bym umarła z zimna i pewnie połamała wszystkie kończyny przy okazji ;P Zrobię swoją wersję na tropikach;)
Usuńpłatki owsiane można zastąpić np jaglanymi?
OdpowiedzUsuńTak, jutro spróbuję dla pewności zrobić taką wersję:)
Usuńi jak wyszła wersja z jaglanymi? ;)
UsuńTez smaczna:) polecam:)
UsuńI płatki żytnie tez sie nadają;)
UsuńMam sloiczek masla czekoladowego z WF, zastapie nim syrop, moze nie bedzie sie gryzlo za bardzo z reszta skladnikow :D
OdpowiedzUsuńMoże lepiej spróbuj wpierw zrobić masę z waldenem z mniejszej ilości i zobacz czy Ci smakuje:) i oczywiscie daj znać:)
Usuńzrobiłam batony, wyszły super, tylko nie dodałam syrpou bo nie miałam. gdzie kupujesz swój, jakiej to firmy i ile kosztuje?
OdpowiedzUsuńIza
ja kupuję w Tk maxx ale są też na guiltfree.pl
UsuńOjej, ale to bosko wygląda :o chciałabym mieć takie umiejętności kulinarne jak i talent to zdobienia :D
OdpowiedzUsuńA batony wypróbuję bo brzmi rewelacyjnie :D
Koniecznie wypróbuj:) dziekuje:)
UsuńJakiej stewii używasz i gdzie kupujesz? :) Ciężko znaleźć w sklepach coś sensownego, albo po prostu źle szukam :(
OdpowiedzUsuńhttp://www.fitness-food.pl/57-stewia-sklep-cena tutaj znajdziesz tylko dobrej jakości produkty
UsuńOk jako, że to miedzy innymi ja prosiłem o przepis na batony, kategorycznie żądam kolejnego przepisu tym razem bez bialka w proszku.
OdpowiedzUsuńchallange accepted:D.. o rany i nie z warzyw miało być
UsuńMogą być strączkowe, orzechowe, nawet kurczaka możesz wrzucić 😉
UsuńAa to super, to mam przepis na batoniki z ciecierzycy:) robiłam je w zeszłym roku, chyba nawet wrzuciłam zdjecie na insta:)
UsuńSmakowo pycha, szkoda tylko, że takie klejące ;)
OdpowiedzUsuńhaha, to prawda;) dlatego proponuje ten papierek do trzymania.. ale powiem Ci, ze na trzeci dzień są bardzo twarde i już się nie kleją..tak bardzo
UsuńSzał! Najchętniej robiłabym w tej chwili! A co tam, że klejące? To się da opanować, ale te składniki... hm, wszystko co lubię :) No lepsze to od kupowanych gotowców, prawda, zdrowsze?
OdpowiedzUsuńMi to nie przeszkadza, mozna nawet jesc łyżeczka jak sa jeszcze miękkie :D ale po dniu w lodowce robią sie sztywne no i papierek nas zabezpiecza przed ubrudzniem:)
Usuńczy te batony jesz zamiast ktoregos posiłku?czy jako dodatek?
OdpowiedzUsuńJako dodatek :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKot tak by chyba spróbował, ale nie czuje mięsa :P A jeśli chodzi o batony, to mi się bardzo przepis podoba, może w weekend uda mi się je zrobić, zobaczymy jak będzie z czasem.
OdpowiedzUsuń