by Karola Kocięda

poniedziałek, 19 stycznia 2015

Sezamowo - kokosowo - amarantusowe serduszka




Muszę Wam powiedzieć , że jak w piątek przyniosłam je do biura, zniknęły w dwie minuty, a były tylko 4 osoby;) Smakują jak kokosowe sezamki. Są chrupiące, ale nie twarde. 
Proporcjami można eksperymentować i zrobić pod swoje makro. 
Jak dla mnie hit:)












Przepis poniżej:) Jak zwykle banalny:) 





6 komentarzy:

  1. Czesc:) gdzie można kupic ten poping i syrop 0kcal?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cześć:) popping można dostać nawet w Carrefourze a syropy na guiltfree.pl:)

      Usuń
  2. Ile dodać słodzika? Chodzi mi o stewie lub ksylitol :) Super pomysł z dodawaniem przepisów w ten sposób, zapisuje sobie w telefonie i mam wszystko pod ręką - rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo sie cieszę, ze spodobał sie pomysł formy przepisów:) Specjalnie nie podaje ilości, bo to bardzo indywidualna sprawa. Ja zawsze próbuje masy, czy jest wystarczajaco słodka. Poza tym dodaje słodzik dość na oko i ja baaaaardzo lubię słodkie. A nie wszystkim to pasuje. Oczywiscie tez wszystko zależy od rodzaju bo ksylitol jest mniej słodki niż stewia, wiec jego zdecydowanie wiecej trzeba dać. Moja rada, próbować masy przed pieczeniem;)

      Usuń